Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras aplaudeix l’esborrany de l’informe de l’Ebre i demana la retirada del pla de conca

notícies 30 juny 2016

El diputat d’ERC, Josep-Maria Terricabras, ha presentat, conjuntament amb els diputats Ernest Urtasun, Ramon Tremosa, Francesc Gambús i Javi López, una esmena a l’informe de la missió del Parlament Europeu (PE) que el febrer passat va visitar el Delta de l’Ebre.  Tot i que els diputats consideren que el text és positiu, demanen que s’inclogui una afirmació més contundent que expliciti la retirada del pla de conca. “Nosaltres estem molt contents que l’esborrany sigui tan negatiu amb el pla hidrològic espanyol perquè realment respon a la nostra visió i a la de la gent de la zona. Per tant, realment està molt bé però segurament encara es podria afinar i enfortir una mica més”, diu Terricabras.

El diputat republicà ha dit que les esmenes proposades no són “ni partidàries ni sectàries” sinó “proteccionistes i mediambientalistes”. Primum non nocere, primer no fer mal, i el pla que s’havia presentat era francament dolent per les terres de l’Ebre i pel medi ambient”, ha dit.

Avui s’ha fet la presentació oficial de l’esborrany de l’informe al comitè de Peticions, que es votarà el mes vinent, i per això s’ha presentat l’esmena. “Nosaltres no fem el document final, l’han de fer els diputats de la delegació, presidida per Pál Csácky, que són els que finalment han de decidir si accepten que el redactat final s’endureixi o si troben que ja és suficient”, afegeix Terricabras.

“En qualsevol cas, a mi em sembla que el document és francament satisfactori perquè diu que s’ha de canviar completament la política hidrològica espanyola perquè no respon a la normativa marc de l’aigua i, per tant, és inacceptable”, ha conclós.

La meva tasca:
_dijous, 30 juny 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG