Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras, amb la delegació oficial de la UE a Mèxic

notícies 21 febrer 2017

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, és amb la delegació oficial del Parlament Europeu (PE) que visita Mèxic aquesta setmana. Terricabras i la resta de diputats mantindran diverses reunions de treball i celebraran la XXII Comissió Parlamentària Mixta Mèxic-UE. Avui dimarts es trobaran amb el cap de la Delegació de la UE a Mèxic, Andrew Standley, i amb els ambaixadors dels Estats membres de la UE davant de Mèxic, el president del Senat i diversos alts càrrecs del govern mexicà. Posteriorment es reuniran amb diversos representants de la societat civil mexicana per tractar aspectes com la corrupció i la impunitat, el cas dels estudiants desapareguts d’Ayotzinapa, els drets laborals a Mèxic, el comerç just, o els negocis i els drets humans.

La delegació es traslladarà demà dimecres a Mérida, on participarà en noves reunions en què s’abordaran qüestions com les mesures anticorrupció a Mèxic i a la UE, les perspectives de polítiques socials en l’era de la globalització, la cooperació antiterrorista entre Mèxic i la UE, i el combat contra el crim organitzat, amb el tràfic de persones, armes i drogues. També a Mérida serà on se celebrarà la XXII reunió de la Comissió Parlamentària Mixta Mèxic-UE.

Mèxic és el país d’especial seguiment que té assignat Terricabras com a eurodiputat. El republicà demana que l’acord comercial UE-Mèxic, que està en negociacions per renovar-lo, tingui una clàusula vinculant de respecte als drets humans. “Vigilarem que els drets humans siguin considerats un punt fonamental i ineludible, amb mecanismes que siguin absolutament obligatoris, vinculants i que estiguin sotmesos a la revisió d’una autoritat independent”, diu Terricabras.

_dimarts, 21 febrer 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG