Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras a Juncker: ‘Els valors de la UE només seran creïbles si es pren més seriosament el seu propi eslògan: Unitat en la diversitat’

notícies 1 març 2017

El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, ha presentat avui al Parlament Europeu (PE) el Llibre Blanc sobre el futur d’Europa que la CE ha elaborat amb cinc escenaris de la UE post-Brexit, en el moment que la UE compleix el 60è aniversari del Tractat de Roma, que se celebrarà el pròxim 25 de març a la capital italiana.

En la seva intervenció, l’eurodiputat per Esquerra Republicana i president del grup parlamentari de l’ALE, Josep-Maria Terricabras, ha dit a Juncker que per preparar el futur de la UE post-Brexit ‘cal que ens prenguem més seriosament el nostre propi eslògan: Unitat en la diversitat’. En aquest sentit, Terricabras ha dit: ‘Fins ara ha estat possible que cada Estat membre vagi pràcticament pel seu compte. I així no es construeix una veritable ‘Unió’’.

Per el diputat republicà, la Unió només serà possible si es compleixen dues condicions: ‘1ª. Que la UE reconegui el valor de les nacions de dimensions mitjanes i aculli a antigues nacions, declaradament, explícitament, pro-europees, com Escòcia i Catalunya; 2ª. que tots els Estats, els actuals i els que s’agreguin, acceptin que el respecte a la diversitat només s’aconsegueix si al mateix temps s’accepten lligams i compromisos comuns que els obliguin i que els facin més forts, lligams fiscals, comercials, de representació exterior, de defensa i de respecte als drets humans’.

La conclusió pel diputat republicà és: ‘Per a l’Europa del futur, major diversitat amb una més eficaç unitat. Només així seran creïbles els valors de la UE’.

La meva tasca:
_dimecres, 1 març 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG