Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Pregunta a la CE per la discriminació lingüística

notícies 12 març 2015

Els diputats al Parlament Europeu Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall, Ramon Tremosa, Ernest Urtasun, Francesc Gambús i Javi López han preguntat a la CE per l’incident que el passat 6 de març va tenir un ciutadà català al consolat espanyol a Brussel·les.

Concretament, aquest ciutadà, que no vol donar a conèixer el seu nom, es va personar al consolat espanyol per presentar una declaració escrita que s’havia d’enviar als Jutjats de Sabadell. Quan va presentar el document, un dels membres del cos diplomàtic li va dir que no li podien acceptar ni enviar perquè estava escrit en català. Davant les protestes del ciutadà, van requerir a un guarda de seguretat que el fes fora de la seu consolar.

Els diputats plantegen dues preguntes a la CE:

– Què opina la CE d’aquest cas, en què les autoritats públiques espanyoles violen els drets lingüístics reconeguts per la legislació comunitària i estatal?

– Si considera que l’actuació del consolat espanyol vulnera la resolució del Parlament Europeu sobre el paper dels poders regionals i locals en la construcció europea i en referència a la seva diversitat lingüísitica.

La meva tasca:
_dijous, 12 març 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG