Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Maragall i Terricabras demanen que s’acabi la persecució de periodistes a Turquia

notícies 27 octubre 2016

Els diputats per Esquerra Republicana i Nova Esquerra Catalana, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall, demanen que s’acabi ja la persecució que pateixen molts periodistes i mitjans de comunicació a Turquia, sobretot després del cop d’estat fallit del passat mes de juliol. “La situació dels periodistes ha empitjorat molt després del cop de juliol. Milers han estat acomiadats, un centenar d’empreses i mitjans de comunicació han estat tancats i més d’un centenar de periodistes han estat empresonats -ha dit Maragall-. Periodistes de renom internacional i escriptors com els germans Ahmet i Mehmet Altan, acusats de ser els autors intel·lectuals del cop, són un exemple d’aquesta persecució. I casos com el de l’escriptora Asli Erdoğan i Şahin i Necmiye Alpay són igualment preocupants”.

Fa poc he tingut l’oportunitat de parlar amb el periodista Can Dündar i me n’he adonat de com està de complicada la situació i no només pels periodistes. En general, totes les llibertats a Turquia estan gravíssimament amenaçades mentre Erdoğan es mantingui al poder”, ha dit Terricabras. Precisament Can Dündar és un dels finalistes del premi Premi Sakharov 2016 que atorga el Parlament Europeu (PE), juntament amb el líder tàrtar de Crimea Mustafa Dzhemilev, i las activistes de la comunitat Yezidi i víctimes d’ISIS Nadia Murad Basee i Lamiya Aji Bashar. Aquest matí la Conferència de Presidents del PE ha donat a conèixer que Nadia Murad Basee i Lamiya Aji Bashar són finalment les premiades de l’edició d’enguany.

El Parlament Europeu ha aprovat avui una resolució en què s’insta el govern turc a posar en llibertat immediatament tots els periodistes i treballadors de mitjans de comunicació que no estiguin involucrats en crims o activitats terroristes, condemna el tancament de gairebé tots els mitjans de comunicació independents de Turquia, i expressa la seva gran preocupació per les decisions arbitràries tant dels estaments judicials com governamental turcs contra periodistes així com altres professionals per la seva expulsió d’institucions públiques i per les denúncies de tortures i greus violacions dels drets humans.

La meva tasca:
_dijous, 27 octubre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG