Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Explicació de vot sobre la directiva del Copyright (CAT / ES / ENG)

notícies 26 març 2019

Ates l’interès i la preocupació que ha despertat la reforma de la directiva del Copyright, us exposo l’explicació del meu vot contrari a la reforma que, finalment, ha tirat endavant.

 

Explicació de vot dels eurodiputats d’Esquerra Republicana sobre la Directiva del Copyright

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana hem votat en contra de la reforma de la Directiva de Copyright que s’ha votat avui, dia 26 de març, al Parlament Europeu. Respectem els drets dels creadors i considerem que és fonamental establir una normativa de protecció del Copyright, però no estem satisfets amb l’actual proposta de reforma.

El motiu que ens porta a prendre aquesta decisió, és la incorporació de dos elements – l’anomenada taxa d’enllaç “Link tax” i els filtres de càrrega “Upload filters” – , que sota el pretext de garantir una remuneració justa als autors, acaben beneficiant als grans cercadors i plataformes en detriment dels seus competidors.  Per aquests motius i davant el rebuig de les esmenes als articles 11 i 13 de la Directiva que s’havien proposat des dels Verds/ALE, hem votat en contra de la directiva.

Lamentem el resultat de la votació i l’aprovació de la directiva, que lluny de ser una garantia per a la protecció dels drets d’autor, la regulació esdevindrà un obstacle per a la democratització del món digital i la llibertat expressió.

Seguirem treballant per aconseguir una regulació que garanteixi tant els drets d’autor com la llibertat d’expressió, ja que considerem que haurien de ser perfectament compatibles

 

Castellano:

Explicación de voto de los eurodiputados de ERC sobre la Directiva del Copyright

Los eurodiputados de ERC hemos decidido votar en contra de la reforma de la Directiva de Copyright que se debatirá en los próximos días en el Parlamento Europeo. Respetamos los derechos de los creadores y consideramos que es fundamental establecer una normativa de protección del Copyright, pero no estamos satisfechos con la actual propuesta de reforma.

El motivo que nos lleva a tomar esta decisión, es la incorporación de dos elementos – la llamada tasa de enlace “Link tax” y los filtros de carga “Upload filters” -, que bajo el pretexto de garantizar una remuneración justa a los autores, terminan beneficiando a los grandes buscadores y plataformas de internet en detrimento de sus competidores, ya que plantean obstáculos fácilmente superables por los gigantes de internet pero inasequibles para pequeños editores y consumidores.

Lejos de ser una garantía para la protección de los derechos de autor, la regulación se convertiría en un obstáculo para la democratización del mundo digital y la libertad de expresión y cedería aún más poder a grandes compañías.

Mientras la actual propuesta de reforma intenta presentar una elección indispensable entre los derechos de los creadores y la libertad de expresión, nosotros consideramos que deberían ser perfectamente compatibles y que hay que seguir trabajando para conseguir una regulación que garantice ambos principios.

 

English:

Written explanation of vote on reform of the Copyright directive

I have voted against the reform of the Copyright Directive in the digital market that has been voted today in the European Parliament. I respect the rights of the creators and I consider that it is essential to establish a regulation that protects them adequately, but I am not satisfied with the current reform proposal, especially for the incorporation of two elements – the so-called “link tax” link rate Upload filters “Upload filters” – which under the guise of guaranteeing fair remuneration for authors, end up benefitting large search engines and platforms to the detriment of their competitors.

Due to the rejection of the amendments that had been proposed by the Greens / EFA, and that raised alternatives to the most controversial aspects, we voted against the directive.

I will continue working to achieve a regulation that guarantees both copyright and freedom of expression, since I believe that they should be perfectly compatible

 

_dimarts, 26 març 2019 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG