Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Europa ens vol quantificar i si el 9N la participació és massiva la tindrem de cara

notícies 25 octubre 2014

Aquest matí l’eurodiputat republicà Josep-Maria Terricabras ha participat en una acte a Sabadell de la campanya ‘Vull ser lliure, vull un nou país’, que té per objectiu fer arribar a tot arreu la informació i el missatge del ‘sí sí’ de cara al 9 de novembre. L’acte, que ha comptat amb un vermut popular on s’han aplegat més de 150 assistents, també ha servit de suport al cap de llista republicà de les properes eleccions municipals de 2015, Juli Fernàndez.

Terricabras durant la seva intervenció ha deixat clar que ‘en aquests moments Europa em sembla que ja no es planteja la qüestió de Catalunya sí, Catalunya no; sinó que allò que es planteja és la quantitat de catalans que recolzen la nova situació que es pugui produir, i per tant, saber si el 9 de novembre i les eleccions comptaran amb una participació massiva’. Segons ell, a Europa estant d’acord en que Catalunya té dret a expressar la seva opinió, ‘això no és discuteix’. Ara bé, el que volen conèixer és si hi ha una majoria favorable, o no, a favor de la independència. Per tant, a parer de l’eurodiputat republicà ‘el que cal és quantificar-ho, i si la participació és massiva la disposició europea està guanyada’. Tanmateix, ha diferenciat el nostre cas del cas escocès, en el qual tant per part de la Gran Bretanya com pel d’Escòcia la nova situació passava per aconseguir el 51% dels vots. ‘En el cas català, però, haurem d’aspirar a aconseguir uns resultats més importants i demostrar que hi ha una gran majoria favorable a la independència’, ha afirmat Terricabras.

En el mateix acte el candidat d’ERC de Sabadell a les properes eleccions municipals, Juli Fernàndez, ha exposat els diferents reptes que té plantejats la ciutat. L’alcaldable ha lamentat la manca de lideratge que té la ciutat ara per ara, i ha proposat de tornar a convertir-la en la punta de llança de l’economia de la zona. Al mateix temps, també en clau local, ha reivindicat una major ambició nacional de la ciutat.

La meva tasca:
_dissabte, 25 octubre 2014 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG