Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Eurodiputats catalans pregunten a la CE sobre les sancions a la xiulada

notícies 3 juny 2015

Els eurodiputats d’ERC-MES i CDC al Parlament Europeu han adreçat una pregunta a la Comissió Europea per informar sobre la intenció de la Comissió Estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport de sancionar els promotors de la xiulada. Els diputats pregunten a la Comissió Europea si “una xiulada en un esdeveniment esportiu ha de ser sancionada per l’Estat“.

Josep-Maria Terricabras, Ramon Tremosa i Ernest Maragall han recordat que l’article 11 de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea reconeix el dret de tota persona a la llibertat d’expressió, sense ingerència per part d’autoritats públiques. A més, recorden que d’altres manifestacions públiques (a esdeveniments esportius i a la xarxa) de caire xenòfob no han estat objecte de sancions per part de la Comissió Estatal.

Els tres diputats van promoure la celebració d’un acte ahir al Parlament Europeu sobre la llibertat d’expressió i el casos de catalanofòbia, amb la presència del jutge Santiago Vidal i les associacions Sobirania i Justícia i Drets.cat.

_dimecres, 3 juny 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG