Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Esquerra Republicana rebutja la reforma de la Llei Electoral Europea perquè atempta conra la pluralitat democràtica

notícies 4 juliol 2018

També critica que la reforma és contrària als valors europeus i que pot deixar milions de ciutadans sense representació al Parlament Europeu

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han manifestat el seu rebuig a la reforma de la Llei Electoral Europea que ha aprovat el Parlament Europeu aquest migdia, que preveu la instauració d’un percentatge mínim de vots per poder tenir representació en el Parlament Europeu (PE). Segons la reforma, que ha sortit aprovada amb 397 vots a favor, 207 en contra i 62 abstencions, els Estats que tinguin més de 35 escons en una circumscripció electoral podran imposar un percentatge d’entre el 2% i el 5%. En la pràctica, els dos únics Estats on aquest apartat de la reforma tindrà efectes pràctics és a Alemanya i a l’Estat espanyol.

Els eurodiputats republicans han criticat la imposició d’aquest percentatge mínim ja que entenen que és un retrocés democràtic i que atempta contra la pluralitat democràtica en el PE. “El PE ha demostrat una vegada més la seva incapacitat per solucionar el dèficit democràtic. Aquesta reforma, adoptada en favor dels grans partits tradicionals, constituirà un obstacle per a l’aprofundiment de la democràcia, tant a Europa com a l’Estat espanyol”, afirma Terricabras. “El PE ha donat l’esquena a la idea d’una representació pluralista, que entra en contradicció amb les expectatives dels ciutadans i amb els mateixos valors europeus. I també és preocupant que aquest Parlament ni tan sols hagi intentat convertir la paritat de gènere en un principi rector de la UE”, ha afegit.

Per la seva part, Solé ha dit que “una de les solucions que reclamem per alleugerir els efectes d’aquesta reforma injusta passa per acabar amb la circumscripció única a l’Estat espanyol. Un Estat de les seves dimensions ha de comptar amb lleis electorals que representin la seva pluralitat nacional”. “La cada vegada major falta de pluralitat política a l’Eurocambra no és el que esperen els ciutadans per a sentir-se involucrats en un projecte europeu que sentin que els representa”, ha conclòs Solé.

La meva tasca:
_dimecres, 4 juliol 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG