Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Esquerra Republicana pregunta a la Comissió Europea per les maniobres militars en espais naturals protegits i en diverses poblacions catalanes

notícies 10 maig 2017

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han presentat aquest dimecres una pregunta escrita a la Comissió Europea (CE) en referència a les maniobres que efectius de la base militar de Sant Climent Sescebes fan en espais naturals protegits per la Xarxa Natura 2000 i en diverses poblacions catalanes. Concretament, els eurodiputats pregunten a la CE si és conscient que s’estan fent maniobres militars en entorns protegits; si creu que aquestes maniobres són compatibles amb la protecció del medi ambient que ofereix la Xarxa Natura 2000; i si pensa prendre mesures al respecte.

Aquestes maniobres, que inclouen pràctiques de tir i llançament de material explosiu, s’han incrementat molt en els últims quatre anys. A més de les maniobres en aquests espais relativament pròxims a la base militar de Sant Climent Sescebes, periòdicament soldats de l’exèrcit espanyol fan maniobres en diverses poblacions catalanes, com ahir mateix en diversos municipis del Pla de l’Estany i de la Garrotxa, sense avisar prèviament els ajuntaments afectats.

Més enllà del fet que aquestes maniobres es facin en espais naturals protegits, no deixa de ser significatiu que aquest augment d’exhibició militar coincideixi amb el procés independentista que es viu a Catalunya”, valora Terricabras.

Per la seva part, Solé creu que “fer maniobres militars que inclouen pràctiques de tir i llançament de material explosiu en entorns protegits com les Gavarres, el Paratge Natural de l’Albera, i el Parc Natural de Collserola suposa un risc per a l’hàbitat natural, la flora i la fauna silvestre d’aquests espais, i un impacte turístic negatiu per les activitats d’oci als parcs. Ens sembla totalment inadequat que l’exèrcit espanyol no respecti la protecció d’aquests espais naturals que garanteix la Xarxa europea Natura 2000“, ha afegit Solé.

La meva tasca:
_dimecres, 10 maig 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG