Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Esquerra denuncia l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la CE

notícies 23 octubre 2017

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han denunciat a la Comissió Europea (CE) l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, respectivament. En una pregunta escrita que han presentat a la CE, els diputats republicans diuen que s’acusa Sànchez i Cuixart de sedició per les manifestacions dels dies 20 i 21 de setembre, que van ser pacífiques en tot moment, i remarquen que els empresonats en cap moment no van fer cap crida a la violència, i que fins i tot van demanar que els manifestants es dissolguessin perquè la policia pogués fer la seva feina, com demostren diverses gravacions.

Terricabras i Solé afegeixen que Amnistia Internacional ha denunciat que “la reacció judicial ha estat desproporcionada” i que les detencions van ser “restrictives excessives del seu dret a la llibertat d’expressió i de reunió pacífica”. Els eurodiputats també exposen que el seu empresonament és un atac directe als drets de la societat civil que es manifesta pacíficament contra una decisió judicial.

Per tot això pregunten a la CE si és conscient que el dret de reunió i la llibertat estan restringits a l’Estat espanyol i li demanen quines accions pensa prendre per assegurar que tots els ciutadans europeus puguin organitzar reunions pacífiques sense por a repressàlies judicials a l’Estat espanyol.

La pregunta l’han firmat també divuit diputats més de vuit nacionalitats diferents i de quatre grups polítics del Parlament Europeu.

La meva tasca:
_dilluns, 23 octubre 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG