Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Es presenta al Parlament Europeu el Protocol de Donòstia

notícies 16 març 2017

El secretari general de Kontseilua, Paul Bilbao, ha presentat aquest matí a l’Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües del Parlament Europeu (PE) el Protocol de Donostia, una eina de la societat civil per garantir els drets lingüístics dels parlants de totes les llengües d’Europa. Aquest document, que consta de 185 mesures, es va presentar el desembre passat en un acte a Sant Sebastià, en què hi va assistir l’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras.

Terricabras, que és un dels copresidents de l’Intergrup on s’ha presentat el Protocol de Donòstia, ha valorat positivament aquesta presentació a l’Eurocambra d’Estrasburg. ‘El protocol és una eina pedagògica per saber com fer possibles els usos lingüístics de totes les llengües que es parlen a Europa. És important que s’hagi elaborat aquest document perquè també servirà de model, de marc de referència per governs que el vulguin adoptar’, ha dit l’eurodiputat republicà.

Per la seva part, Bilbao ha agraït l’oportunitat de poder presentar el protocol i ha valorat positivament l’interès i l’actitud positiva dels eurodiputats. ‘Creiem que han interioritzat els eixos del protocol: que és una eina pràctica i eficaç de defensa dels drets lingüístics’. El secretari general de Kontseilua també ha dit que ‘ha quedat en evidència la contradicció entre els principis de la UE i la poca exigència que hi ha cap els estats perquè gestionin la seva diversitat lingüística interna en termes de justícia social’.  Kontseilua és una plataforma que agrupa nombroses associacions i entitats per a la defensa i promoció de l’euskera.

La meva tasca:
_dijous, 16 març 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG