Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

ERC, CDC, UDC i ICV demanen a la Comissió Europea una reunió per trobar “solucions europees” a les imputacions pel 9-N

notícies 30 setembre 2015

Els eurodiputats d’ERC-NECat, CDC, UDC i ICV han demanat una reunió amb el vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Relacions Interinstitucionals, l’Estat de Dret i la Carta de Drets Fonamentals, Frans Timmermans, per parlar de les imputacions d’Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N. En una carta enviada aquest dimecres, els diputats Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall, Ramon Tremosa, Francesc Gambús i Ernest Urtasun es mostren “profundament preocupats” pel fet que posar les urnes el 9-N “pugui ser considerat com una causa d’imputació o fins i tot de presó”. Els diputats volen debatre amb Timmermans “possibles solucions europees” a la situació. Terricabras ha dit: “Transmetrem a Timmermans que aquests imputacions són un gravíssim gest antidemocràtic”.
Literalment, la carta diu:

“Ahir, el president de Catalunya, la vicepresidenta i la ministra d’Educació van ser imputats pel sistema judicial espanyol per l’organització, el 9 de novembre de 2014, d’una consulta pública no oficial sobre el futur polític de Catalunya en què 2.3 milions de persones van expressar pacíficament i democràticament la seva visió a les urnes.
Estem profundament preocupats pel fet que posar les urnes perquè la gent pugui donar la seva opinió sobre un determinat  tema pugui ser considerat com a causa per a una imputació o fins i tot de presó.
A més hi ha indicis creixents que el sistema judicial espanyol no és suficientment independent del poder polític.
Com que vostè està a càrrec de l’estat de Dret a Europa, així com també dels Drets Fonamentals, ens agradaria tenir una trobada personal en els propers dies per explicar-li aquesta greu situació i debatre possibles solucions a nivell europeu per garantir un estàndard comú d’independència judicial.”

La meva tasca:
_dimecres, 30 setembre 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG