Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Els eurodiputats catalans exigeixen al Parlament Europeu que tingui més cura a l’hora de premiar a organitzacions dubtoses

notícies 26 febrer 2015

Els eurodiputats d’ERC-NECat, CiU i ICV han enviat una carta al jurat del premi Ciutadà Europeu i han denunciat a la Comissió Europea els lligams de Societat Civil Catalana amb grupuscles extremistes.

Cada any el Parlament Europeu atorga 47 premis Ciutadà Europeu de l’Any per a entitats que, almenys teòricament, han tingut un paper rellevant en la millora de vida dels ciutadans europeus.

Per aquest motiu, els eurodiputats catalans no entenen per què una entitat amb tant poc recorregut com Societat Civil Catalana i amb una escassetat notable de mèrits i impacte social hagi estat reconeguda. Els eurodiputats consideren que la diferència és notable amb la resta de premiats i que es deu a motius polítics d’abast intern espanyol.

L’entitat unionista, proposada per al premi pel PP, va ser recomanada per un tribunal basat a la Delegació del Parlament Europeu de Madrid, en què hi participaven eurodiputats de PP, PSOE i UPyD. Posteriorment el reconeixement va ser ratificat (com és habitual) per la Cancelleria del Premi, formada per diversos diputats europeus, que tot i així van mostrar en acta les seves reticències a premiar SCC.

Així doncs, els eurodiputats catalans han qualificat de ‘vergonyant‘ que el Parlament Europeu hagi permès el reconeixement de SCC i hagi estat incapaç de superar les seves inèrcies habituals. Han enviat informació sobre els lligams de SCC amb grupuscles extremistes i han reclamat que en el futur s’investigui més sobre les entitats reconegudes i es canviï el sistema d’elecció per a que una situació com aquesta no es repeteixi en el futur.

Finalment, els eurodiputats han preguntat a la Comissió Europea quines accions pensa dur a terme per lluitar contra la ultradreta i els moviments xenòfobs a l’estat espanyol. Particularment, vistos els lligams i l’admiració del President de SCC, Josep Ramon Bosch, per figures rellevants d’aquests moviments.

La meva tasca:
_dijous, 26 febrer 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG