Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Demanem que el comissari Cañete doni explicacions pels papers de Panamà

notícies 6 abril 2016

Les filtracions del Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació han revelat que Micaela Domecq Solís-Beaumont, esposa del Comissari d’Acció pel Clima i l’Energia Miguel Arias Cañete, era apoderada de Rinconada Investments Group una empresa opaca radicada a Panamà.

Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall, Jordi Sebastià, Ernest Urtasun i Florent Marcellesi, amb altres membres del  grup Verds/ALE, han demanat a la Comissió que investigui els vincles entre Cañete, el seu entorn familiar i empreses offshore que tenen per única finalitat l’evasió fiscal. També s’ha demanat que el Comissari comparegui en la comissió  especial TAXE. Pel que fa a les revelacions i la resposta de la Comissió Europea, els membres del grup Verds/ALE han afirmat:

“La resposta donada ahir per la Comissió és decebedora, ja que creiem que hi ha motius per investigar aquest cas a fons i saber l’actual relació de l’esposa de Cañete amb l’empresa de Panamà. Es podria tractar d’una vulneració del Codi de Conducta que inclou explícitament l’obligació d’incloure a la  Declaració d’Interessos les activitats dels cònjuges dels Comissaris.

Des del nostre punt de vista es confirma el que afirmàvem a la campanya Stop Cañete, que Cañete té activitats privades incompatibles amb la tasca d’un Comissari i, especialment, amb la d’un comissari de Clima i Energia. Els seus vincles privats amb la indústria de l’energia són absolutament incompatibles amb el lloc de comissari europeu al servei de l’interès general i ara, a més, sabem que pot estar directament relacionat amb pràctiques d’evasió fiscal que, en teoria, és una de les prioritats de la pròpia Comissió.

Per això, a més de demanar a la Comissió que investigui a fons aquest tema, també exigirem que Arias Cañete vingui al Comitè Especial TAXE del Parlament que està investigant les pràctiques d’evasió fiscal a donar explicacions d’aquest nou escàndol. També demanarem a la Comissió mesures per reduir la discrecionalitat que tenen els comissaris per considerar quines activitats privades incorren en conflicte de interessos i quines activitats no”.

La meva tasca:
_dimecres, 6 abril 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG