Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Davant l’allau migratori hem de prioritzar la vida de les persones

notícies 20 abril 2015

El diputat d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, demana a la Comissió Europea (CE) que l’Operació Tritó de Frontex torni a tenir el mandat polític de rescatar les persones i que es doti urgentment aquest operatiu, almenys, amb la mateixa quantitat que tenia fins el passat mes de novembre, que era de més de 9 milions d’euros mensuals i que sufragava íntegrament Itàlia. Terricabras creu que l’Estratègia Migratòria Europea que ahir va anunciar el vice-president, Frans Timmermans, s’ha d’acordar urgentment i que ha de passar per finançar amb fons comunitaris un operatiu de rescat i salvament de vides humanes.

No podem permetre que passin aquestes desgràcies i quedar-nos mirant-les sense fer-hi res. La comunitat europea ha de reaccionar urgentment i ha de tenir una política homologada d’asil i de refugiats. Reclamem una política unitària en la mateixa línia que va demanar la setmana passada el PEN Internacional al president Martin Schulz‘, ha dit Terricabras.

El diputat també demana que la Unió Europea (UE) faci un esforç en matèria de cooperació al desenvolupament, especialment amb el Nord de l’Àfrica i la Ribera Mediterrània, i amb les zones en conflicte. Per tot això, creu que s’ha d’acordar una política exterior comuna a la regió. Terricabras és un dels diputats de diversos grups que han signat una pregunta oral perquè es debati el tema de l’asil i dels refugiats en el ple de setmana vinent a Estrasburg.

La meva tasca:
_dilluns, 20 abril 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG