Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Davant la intervenció de Felip de Borbó en el ple del Parlament Europeu

notícies 7 octubre 2015

Els diputats europeus d’EH Bildu – Els Pobles Decideixen, Esquerra Republicana de Catalunya, Nova Esquerra Catalana i Alternativa Galega de Esquerda a Europa hem elaborat un pronunciament conjunt amb motiu del discurs que Felip de Borbó ha pronunciat aquest migdia davant el ple del Parlament Europeu a Estrasburg:

Davant la intervenció de Felip de Borbó en el ple del PE

Amb motiu del discurs que, a invitació del president Martin Schulz, ha pronunciat aquest dimecres davant el ple del Parlament Europeu Felip de Borbó, els sotasignants volem manifestar el següent:

– Rebutgem la presència davant l’Eurocambra d’un cap d’Estat que no ha estat triat democràticament i que representa i simbolitza, entre altres qüestions, un model amb greus mancances democràtiques que no resol adequadament les expectatives dels pobles i de la ciutadania.
– Les Nacions que conformen la realitat plurinacional de l’Estat Espanyol tenen dret a determinar el seu futur, sense límits ni amenaces externes, si així ho decideix de forma lliure, pacífica i democràtica la seva ciutadania.
– En un context europeu marcat pel recent referèndum escocès i les eleccions del 27 de Setembre a Catalunya, instem a les institucions europees i internacionals en general, i a l’Estat espanyol en particular, a respectar les decisions que a futur emprenguin i adoptin els legítims representants d’aquestes i altres nacions, com la basca o la gallega.
– El reconeixement dels drets dels Pobles i Nacions i el respecte a la voluntat democràtica han de ser les bases d’un marc de relacions més justes i solidàries a Europa, que deixi enrere models d’imposició i furt a la sobirania.
– Justícia i solidaritat són precisament dos termes cada vegada més estranys en una Unió Europea. L’Estat espanyol, després de trenta anys d’adhesió, poc o gens ha de celebrar, sumit com està en una deriva de retallades i austeritat que han provocat una fractura social sense precedents. Amb un dèficit democràtic evident, sectors productius en crisi, deslocalització de la producció, tancament d’empreses, privatització de serveis, pèrdua de llocs de treball i, reculada en drets humans com l’habitatge, la salut o l’educació, també en els drets de les dones, i finalment  una pobra resposta als migrants i refugiats que busquen una vida millor en el nostre continent en termes de seguretat i no d’acolliment i respecte als drets humans, poca cosa a celebrar.

Lidia Senra, Alternativa galega d’esquerda a Europa
Josep-Maria Terricabras, Esquerra Republicana de Catalunya
Ernest Maragall, Nova Esquerra Catalana
Josu Juaristi, EH Bildu –  Els Pobles Decideixen

La meva tasca:
_dimecres, 7 octubre 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG