Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Cal agilitzar les Iniciatives Ciutadanes Europees que reixeixin

notícies 23 abril 2015

En el procés de negociació de la reforma de la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE), el diputat d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha presentat una dotzena d’esmenes a l’esborrany que s’està elaborant. Entre les propostes, Terricabras demana que la Comissió Europea (CE) estigui obligada a legislar en els següents 12 mesos les ICE que reixexin perquè tenen el suport ciutadà suficient. Si la CE no ho fes, el diputat demana que sigui el comitè competent del Parlament Europeu (PE) el que comenci la iniciativa legislativa pertinent per dur-ho a terme.

Terricabras també demana que els comitès ciutadans europeus tinguin entital legal jurídica per tirar endavant ICE’s, que se’ls proveeixi de les eines on line necessàries per garantir la recollida de signatures alhora que es garanteixi la privacitat de les dades dels firmants, i que es doti la ICE dels recursos econòmics suficients perquè realment esdevingui efectiva. També demana que no hi hagi reticències a admetre a tràmit iniciatives ciutadanes que manifestin oposició a la negociació d’acords internacionals, i que es rebaixi l’edat per poder firmar una iniciativa ciutadana als 16 anys. ‘La ICE és una eina fonamental de participació ciutadana qua ha de servir per fomentar la participació de la ciutadania en el debat polític europeu‘, diu Terricabras.

La ICE ja és possible avui amb la recollida d’un milió de firmes però fins ara les propostes ciutadanes no s’han traduït en cap reforma legislativa com per exemple la campanya Right2Water, en què es demana el dret a l’aigua per a tots els ciutadans. En aquests moments s’està debatent una reforma per tal que sigui una eina veritablement efectiva.

La meva tasca:
_dijous, 23 abril 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG