Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

31 eurodiputats demanen que Morenés rectifiqui les seves amenaces a Catalunya

notícies 9 setembre 2015

Diputats de fins a 14 Estats signen una carta al ministre espanyol de defensa i reclamen que el govern espanyol respecti el resultat del 27S

31 diputats del Parlament Europeu han enviat avui una carta al ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés, per les seves declaracions sobre una hipotètica intervenció de les forces armades a Catalunya. Els eurodiputats manifesten la seva ‘preocupació’ i demanen ‘respostes democràtiques’ davant els desafiaments de futur en la relació entre Catalunya i Espanya.

‘Per això l’instem a rectificar les seves declaracions per tal d’aclarir a tots els europeus que el govern espanyol no utilitzarà les forces armades o la policia per atacar un moviment que s’ha demostrat sempre cívic i democràtic’, diu la carta. A més, demanen respecte pel mandat democràtic que pot sortir de les eleccions del proper 27 de Setembre.

La carta és signada per eurodiputats i eurodiputades de fins a 5 grups polítics diferents (EPP, ECR, ALDE, GUE i Verds/ALE). A més dels diputats catalans d’ERC-MES, CDC, ICV i UDC (Terricabras, Tremosa, Maragall, Urtasun i Gambús) signen la carta membres de l’Eurocambra de Portugal, els Països Baixos, Dinamarca, Croàcia, Espanya, el Regne Unit, Bèlgica, Lituània, Alemanya, Finlàndia, Eslovènia, Itàlia, Polònia i Suècia.

Entre els signants trobem el president del grup dels Conservadors i Reformistes, el torie britànic Syed Kamall i el co-president del grup Verds/ALE, Phillipe Lamberts.

La meva tasca:
_dimecres, 9 setembre 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG