Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

15 eurodiputats demanen a la Comissió Europea que prengui mesures davant les opinions polítiques dels jutges espanyols

notícies 20 setembre 2018

Davant la gravetat de les opinions polítiques d’alguns jutges espanyols que recullen alguns mitjans de comunicació, un grup d’eurodiputats ha demanat a la Comissió Europea (CE) que prengui mesures per garantir la independència judicial a l’Estat espanyol.

 

A més dels catalans Ramon Tremosa (ALDE), Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé (Greens/EFA), s’han sumat a la pregunta  Martina Anderson (GUE/NGL), Izaskun Bilbao (ALDE), Lynn Boylan (GUE/NGL), Matt Carthy (GUE/NGL), Mark Desmesmaeker (ALDE), Eleonora Florenza (GUE/NGL), Antonio Marinho Pinto (ALDE), Ana Miranda (Grees/EFA), Liadh Ni Riada (GUE/NGL), Lidia Serna (GUE/NGL), Bart Staes (Greens/ALE), i Ivo Vajgl (ALDE).

 

La demanda a la Comissió s’ha fet mitjançant una pregunta escrita, signada pel mateix grup, enviada a la comissària de Justícia, Věra Jourová. En aquesta pregunta s’hi ressalta que els insults de “colpistes”, “nazis”, “germen” o “virus” que apareixen contra l’independentisme i els seus dirigents en un fòrum de jutges i magistrats de tot l’Estat espanyol “atempten contra els principis de l’Estat de Dret i de la independència judicial, violant l’article 47 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea”.

 

A més, els eurodiputats recorden que la “Comissió és la guardiana dels Tractats”, i que per tant “proposa que s’adopti una decisió, amb la base legal de l’article 7(1) del Tractat sobre la Unió Europea (TUE). Quan Hongria o Polònia atempten contra aquests principis, la Comissió Europea està duent a terme accions per a protegir l’estat de Dret a Europa”.

 

Les normes de la UE existeixen per assegurar que també estiguin protegits els drets bàsics de les persones acusades d’alguna il·legalitat. L’article 6 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE protegeix el dret a la llibertat i la seguretat. Els articles 47-49 de la Carta protegeixen el dret a una tutela judicial efectiva i a un judici imparcial, la presumpció d’innocència i el dret a la defensa, i els principis de legalitat i proporcionalitat dels delictes i les penes.

 

Els eurodiputats recorden que “des de l’1 d’abril de 2018 hi ha noves normes que enforteixen el dret a un judici imparcial i la presumpció d’innocència per garantir que tota persona sospitosa o acusada d’activitats criminals sigui considerada innocent fins que no es pugui provar que és culpable, seguint la Directiva 2016/343”.

_dijous, 20 setembre 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG